Asistencia Personal: información y trámites

Sabem que emplenar un formulari de l'administració pot ser difícil. Per això, et recomanem que si tens algun dubte o no tens la seguretat d'haver emplenat bé els impresos, et poses en contacte amb nosaltres perquè els revisem amb tu i et diguem si falta alguna cosa. D'aquesta manera, evitaràs que el teu expedient es paralitze.

Tràmits Generals

La figura de l'assistència personal té com a finalitat la promoció de l'autonomia de les persones amb diversitat funcional en situació de dependència en qualsevol dels seus graus 3, 2 ó 1, amb l'objectiu de facilitar a la persona beneficiària l'accés a l'educació o al treball i la seua inclusió i participació social en els termes que preveu la Convenció de Nacions Unides de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Per a la seua tramitació, és necessari que la persona que ho sol·licita tinga un projecte de vida; una o diverses activitats que haja de realitzar fora de casa. Dit d'una altra manera, no es concedix la figura de l'assistent personal a una persona amb discapacitat que se'n vaja a passar el temps a casa. per a eixe supòsit ja hi ha el Servici d'Ajuda a Domicili.

En el següent enllaç podràs veure quins són els requisits que ha de complir tant la persona dependent com la persona que vaja a ser el seu assistent personal, així com els diferents formularis que ambdós han d'omplir. És necessari recalcar la importància de redactar un bon projecte de vida, el més desenrotllat i explicat possible.

Ací tens la relació de documents que cal omplir per a realitzar la sol·licitud d'Assistent Personal i que hauran d'acompanyar al projecte de vida:

Més informació

Procediment sol·licitud acreditació de professionals Autònoms i Empreses com a Prestadors de Servei d'Assistència Personal i PATI a persona en situació de dependència.
Conta'ns què necessites

Avís legal

8 + 4 =

Escriu-nos

info@xarxacuide.com

Crida'ns

621.322.401